RSS

I made this widget at MyFlashFetish.com.

NaK BaGi NaMe Ape DaDdy....??

Ibu ngan daddy dh wat list name tuk anak ibu nie. Agak lame jugak ibu ngan daddy nk decide name mane nak ambik. Ibu ngan daddy dh setuju nak letak Hady Rayyan Rifqy tp name nie toknyang x berapa setuju. Toknyang ckp ssh toknyang nak sebut n pjg sgt, takut sok sekolah taim pekse budak lain dh jwb soalan no 10, anak ibu still x abes2 tulis nama sendiri.

So ibu pun dh pening. Akhir nyer ibu ngan daddy dh putuskan juz letak Rifqy Hady Bin Addy Shairullyzam. Maksud Rifqy adalah "lemah lembut/kwn pendamping", Hady "yang memimpin".

Kalau sume perasan name Hady tu jugak adalah nama gabungan ibu ngan daddy ( JiHA AdDY). So name Rayyan 2 ibu letak tuk adik Rifqy nnt la hehee.

Taim nak g daftar name adalah saat yg paling lawak. Anak ibu nie daftar lambat,slps 2 minggu br dpt daftar. Ni sume sbb ibu ngan daddy x g ambik sijil nikah kahkahkah so anak ibu x dpt daftar lg coz kena tgu sijil ibu ngan daddy siap dulu. Sian anak ibu xde surat beranak lagi huhuhu...

PerMatA Hati Ibu n DaDdy

Anak Ibu dh kuar

Ibu terpakse lahirkan anak ibu secara operate sbb anak ibu x bergerak.Xkesah la operate janji anak ibu selamat.

Ms kat bilik bedah 2,bunyi jantung ibu mmg laju gler sampai doktor kat situ tanye ibu "nape laju sngat jantung awak nie,takut ker,relax yea??" sume dokter kat situ gelakkan ibu.. hoh..mau x takut, seminggu sblum bersalin ibu baru jer bc paper pasal ade sorg mummy kat obersea ni kene operate gak tp bius die xbekesan n time pisau dokter 2 belah, huwaa kompom la sakit yg teramat2 sgt.

Tgh ibu duk melayan perasaan risau n takut,ibu sempat tanye kat dokter bius yg berdiri kat sblh ibu "dh belah ker?"..."ha'ah dh lame belah,x rs sakit kan,pasni ready jer la nak nengok baby"..lepas jer dokter ckp dh belah terus slow bunyi jantung ibu,lege giler, sempat la ibu tido2 ayam sementara nak tgu baby kuar.

Tepat jam 11.08 mlm 22/09/2008 ibu selamat lahirkan baby boy. Anak ibu nie lahir 2 minggu awal,erm xsbr2 nak nengok dunia ibu n dedi ..welcome my dear son..



Alhamdulillah, akhirnyer anak ibu keluar dengan selamat. Taim nie lege sgt tgk anak keluar dengan sehat n sempurna.














Chumell x. Rase2 dh nmpak cam muke sape??? Ibu or Daddy..??? erm...


Kawan2 ibu datang
..

Kawan2 ibu ngan daddy ada yg dtg tgk anak ibu kat spital. Yg lain 2 byk dtg kat umah ibu ngan umah maktok. tima kasih yea kwn2 coz dtg nengok baby ibu.





Mummy noneng beriya posing dengan Rifqy. Ms nie Aunty Chima n Aunty Ida pun dtg skali.




Kwn satu dorm ibu ms kat Uitm dulu. Aunty Ninie, Aunty Cea n Aunty Qusha



proses....


Nak tau…??

Erm selepas genap setahun anniversary ibu ngan daddy, ibu disahkan peknen,.Ms 2 ibu tekejut ,gembira,terharu n mcm2 lg perasaan la ms 2,yer ar setahun ibu tgu tuptup Allah makbulkan doa ibu selama nie.

Tenkiu tuk aunty Jema sbb belikan ibu pregnancy test coz ms 2 ibu x espek la peknen,aunty Jema yg sunguh2 soh test, sekali keputusan nyer positif daa peknen. Daddy dh tergamam gumbira kat tepi toilet bile ibu tjuk result test 2 .

Ape2 pun Alhamdulillah syukur sgt2 sbb Allah bg ibu adiah yg plg berharga sempena anniversary ibu n dedi..welcome dear..

Puyut ibu ader baby..

Ibu tersangat2 teruja dengan kandungan ibu,baby 1st la katekan,trimester pertama ms 2 iaitu 3 bulan awal,ibu mabuk teruk, asik muntah2 uwekk!!uwek!!uwekk!! xleh nengok makanan berminyak n xsuke bau perfume sampaikan daddy kene pakai perfume bile sampai opis sbb ibu dh bising2 bile daddy pakai kat dpn ibu,xsuke!!!

Spjg peknen, Ibu g checkup kat DEMC seksyen 9. Ibu teruja sgt 2 setiap kali nak p chekup sbb seronot nak nengok dokter scan anak ibu kat dalam perut . ms 2 x sbr2 nk tunggu chekup seterusnye. Cm xcayer de baby kat perut. Ajaib tol. So nengok la gambar scan rifqy nih


12 minggu


17 minggu



20 minggu

24 minggu

28 minggu

33 minggu









haluuu...

Salam semua n selamat dtg ke blog anakanda ibu RIFQY HADY BIN ADDY SHAIRULLYZAM. Blog ini dibuat dibuat dengan perasaan kasih dan syg yg tidak terhingga ibu buat Rifqy.

Rifqy kebanggaan ibu n daddy. Jadilah anak yg soleh, baik dan hormat org tua terutama ibu ngan daddy. Ibu luv Rifqy mmmuahhhhhhhh..

Sumber inspirasi ibu nak wat blog nie adalah dr mama adam. Tenkiu mama :) and 2 all yg rajin singgah tgk anak ibu kat blog nie, tima kaseh bebanyak....


So semua, jum nengok proses pembesaran Rifqy n ektiviti Rifqy,cekedaut….