RSS

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Kene Geget!!!




Gewam tak tgk anak kite kene geget cenggitu??!! Huh ibu mmg berangin sesangat!! Sedey jgn citer la. Ibu mane yg x sedey tgk anak kene camnie. Sdgkan nyamuk nak geget pon aku hangin. Ini pulak org yg geget!!


Rifqy kene nie taim mkn2 Kfc kat Extreme Park Seksyen 13 sempene bufday daddy 21/10 aritue. Ms tue ibu ngan daddy tgh beli ayam. Makyang, uncle Awie ngan Tokwan bwk Riff maen kat playground kfc kat luar 2.


Tgh Syok Rifqy tgk bebudak laen maen, tetibe dtg sorang budak pompuan dlm lingkungan 2 thn lebey terus geget pipi Riff. Apelagi menjerit sambil melalak la anak ibu. Uncle ngan Makyang igt budak 2 nak ciom. Makyang pon dtg terus terus tolak pale budak pompuan 2 dari terus geget Rifqy. Bole mak bapak dier x tgk anak pompuan dier wat ape n biar jerh anak ibu menangis. Bile Makyang dah tolak pala dak pompuan 2 baru mak dier terhegeh2 dtg tgk.


Tokwan mengamuk kat situ ngan mak budak pompuan tue. Beria2 mak dier mintak mahap. Bapak budak 2 still kusyuk mkn ayam, bongok!!! Ibu lak kebetulan kuar nak tgk rifqy terkejut bile dpt tau rifqy kene geget. Tp dat taim ibu x dpt tgk kesan kene geget 2 sebab Tokwan dah dukung Rifqy bwk p jauh sket sbb nak tenangkan Rifqy dari terus melalak. Lama gak Rifqy nanges. Ye laa saket 2!!! Mak budak 2 asek mtk mahap jerh ngan ibu n daddy. Dier pon ngaku anak dier mmg suke geget org.

Kalo depan mak budak 2 ibu dpt tgk kesan luke kene kat pipi Rifqy, ibu rs mmg ibu ngan daddy dh naek angin kat situ gak. Huh!! Dah la mak dier x marah langsung anak dier 2.

Bile daddy bwk Rifqy masuk dlm Kfc yg terang benderang 2, baru la ibu dpt tgk kesan geget 2. Punya la besar, bengkak n luke. Ya Allah, mesti anak ibu dlm kesakitan!! Patut la Tokwan mengamuk sakan. Mmg padan muke mak budak 2 x jaga anak bebetul!!

Lik dr Kfc, ibu letak myk gamat n alhamdulillah besuk 2, pipi Rifqy x mudarat n semakin susut bengkak kat pipi. Ibu tau anak ibu kuat.Syg intan payung ibu sorang nie.Sian die..sob..sob..sob..

Dalam hal mcm nie mmg x boleh nak salahkan budak pompuan 2 sebab die kecik n x tau pape. Tp sebagai parents yg dh tau anak mcm 2, tolong la jg n alert setiap pergerakan anak. Ingatan nie jugak utk diri ibu n daddy sendiri supaya besuk Rifqy x buat kat org laen. Kalo depan mate ibu, Rifqy wat mcm tue, kat situ jugak ibu marah n pukul dier (xder la kuat2 sgt pon) supaya dier tau bende 2 salah n x buat kat org lg.

Semuga Rifqy jadi anak yg baek, soleh, mendengar kate n x menyusahkan org tua..amin...












Hepi Belated Bufday Daddy!!!

21 Oktober 2009 yg lepas genap la umo daddy 32 tahun..ehemm...ehem.. dah tua daddy erk
kekekekeke.. xpe..xpe daddy tetap mude dan encem di mate ibu ecehhhhh :)
Semuga daddy dipanjangkan umo, sehat slalu supaya dapat jg ibu ngan Rifqy, dimurahkan rezky
& sentiase sayangkan we all sampai ujung nyawa....
We Love U Daddy!!!!!!! Mmmmmmmmmmmmmuahhhhhhhhhhhh!!!!!

Open House Raya & 2nd Bufday Party

HOlla......

Phewww sudah lame tidak mengapdet blog kerana komputer kat umah ade prob sket. Manyak citer terbaru nak share terutama Bufday Party Rifqy yg ibu and daddy wat on 17/10/2009 aritue, skali ngan open house.Memandangkan yg lepas 2 juz wat potong cake jerh kat kg, 2 yg wat OH combine sekali dgn bufday party. Mlm 2 daddy way bbq tuk jamu tetamu yg datang.

Wat kwn2 ibu n daddy yg ibu terlupe nak jemput harap maafin, last menetnyer planning mmg macam nie,byk yg terlope..huhu
Jum layan gambar jer la yer...

Bufday Cake- Choc Fudge-kurenngggg..

-Cup cakes yg Aunty Sham buat-Tenkiu Aunty!!!-Next Year nyer sponsor lg heeee-

Gift2 Untuk kwn2 Rifqy

Owhh Balloon..Lum sempat potong cake balloon dah abes pecah ..

Bufday Card yg di sign oleh guest yg dtg..Mekaseh semua!!

Sesi Potong Cake

Besfwen Ibu
A.Naj-A.Fida-A.Sham-U.Hidir

Hepi!!!



Ibu Wif her lil' Sayang


Rifqy Wif Mommies2

Mommies2 Mpsj

Mommy Awisy


Mommy Fiona, Mommy Eiman n Aunty Iza

Antara Kwn2 Ibu ngan Daddy yg datang


Uncle Kam



Daddy -Coach Omar Ali& Wife-Uncle Rais & A.Nora-

A.Ct ,Baby Alesya & A.Chima

A.Jue n kakak Fatiha & A.Ct


Wif Anak Coach Daddy..heee sowie ibu lope nak tanye name kakak nie..

Uncle Zaini

Ektibiti bukak adiah pd keesokan harinyer.."meh daddy tolong eiky bukak yer"
v

v

v

v


Nie la adiah yg dapat..mekasehhh sume!!!!!





Sekian...




Boys Pun Buleh Pakai :)

Apebende 2???

Hehehehe nie semua kegilaan ibu memakaikan Rifqy legging..

Igt baby girl jer leh pakai ker, baby boy pon bule la..legging nie unisex..

Legging n baju fit2 nie ibu byk beli kat FOS n online.. Slalu nyer brand Old Navy, Baby Gap n Nissen yg kuarkan pesen cenggini. Sgt chumel tuk dibuat pakai taim tito..

Cume kat FOS nie susah nak carik baju yg same size ngan legging dier coz jual asing2. Huh berpoloh2 nak punggah..:)


* * * * * *


Nie gambar masa umo Rifqy 3 bulan kalo x silap.. Set baju nie ibu beli masa ibu peknenkan Rifqy 8 bulan.



Thomas & Friends
FOS- RM7/set




Online- RM 11 selai





FOS-Rm 10 selai







Bertukar...

Sudah sampai masanye Rifqy gune Quinny Zapp stroller sahaja..Maxi Cosi Cabrio Seat dier 2 buleh jer sbnrnyer nak pakai lg sampai Rifqy 15 bulan. Tp ibu saje nak testing kasi Rifqy duk kat situ,. Lagipon kaki Riff dah panjang skg :)

Adaptor kit utk installed maxi cosi seat kat frame dier 2 kene tanggalkan sbb nak pasangkan kain kat rangka2 stroller tue :)


Dulu :




v
v
v
v

Bertukar!!

v
v
v
v

Sekarang:





v
v
v
v
v
v

Lepas gune, terus lipat2 jadi tecik camnie..sgt jimat ruang dlm bonet kete. Hanya sepanjang 69 x 30 cm sahaja n seringan 6kg..









Satu set Quinny Zapp nie termasuk la suncanopy, raincover,travel bag n adapters. Tp stroller kat atas nie jenis 4 wheels. Rifqy nyer 3 wheels jer


* * * * * *

Mari layan pic di The Curve n Ikano Damansara, mentesting Quinny Zapp keatas Rifqy..