RSS

I made this widget at MyFlashFetish.com.

PoNey SaLes Kat SCP x BeSt!!!

Ibu br jer lik soping baju Poney kat dari South City Plaza. Sungguh mendukacitakan sales kali ini. Butul la seperti yg mama Adam info n kwn2 daddy ckp, serabut.

Baju n suar dh bercampor2 size. Poyo jer letak sign tuk size baju. Ibu nengok baju kat umor 7-12thn 2 ade jer size tuk toddler. Baju yg reject kat tag die pon ade. Ms kat SACC dulu xde pon dia jual baju yg reject kat tag 2 hermmmm pastu ibu pasan cam manyak jer baju burok.

Mmg xbest langsung la sng citer. Xmcm kat SACC dulu, sangat mengumbirakan ht ibu even ibu dtg lik hari yg ketiga pon, still ok lagi baju dier, siap dpt suar jeans lagi padahal hr pertama ibu pegi jeans dh xde tuk saiz Rifqy. Kat SACC xla berselerak baju die cam kat South City Plaza nie. Pening gak la pale.

Ibu cuma dpt beli 2 helai t-shirt yg same patern cume kaler jer laen n botol air. Tu pun 1 baju 2 tag die rusak. Xpe la wat pakai g kedai mamak depan umah 2 kehkehkeh

Gambar nnt sat lg lik umah upload. Ibu ambik gn henpon daddy.Nie ibu kat Dewan 3K Serdang. Turn daddy kena jg dewan lg hari nie. Ibu x bwk henpon. Td b4 kuar kelam kabut sgt sampai tertinggal wallet ngan henpon kat umah. Dh mcm pendatang ibu ngan Rifqy nie xbwk i/c.


Hytex xtau lg bile nak p. Nak survey2 kasut kartun jugak la. Dulu ms g ibu x beli kasut/sandal,kunun2 anak ibu kecik lg xyah la pakai kasut,pakai jer socks. Skg nie cam x best lak kalu kuar Rifqy xpakai kasut hehehe.. Kalu mama Adam pegi Hytex, sila la jd informer ibu yg berjaya,habaq mai ader x kasut katon2 yg cecantek..tq :)


RM9/each



Hytex & Hush Puppies Warehouse Sales kembali lagi!!



30 May to 7 June 2009


Hytex Warehouse Sale
From RM1

Branded Apparels
Issue
American Athelete
Tenderly
Disney
Winnie The Pooh
Looney Tunes
Looney Tunes Babies

Time : 10am to 6pm

Location (Tel 603 6273 2323)
Hytex Garments (M) Sdn Bhd
Lot 25 Jalan E1/5
Kawasan Perindustrin Taman Ehsan
Kepong 52100 Kuala Lumpur





29 May to 7 June 2009


Hush Puppies Apparels
Annual Warehouse Sale


Hush Puppies Apparels
for ladies, men & kids

Time : 10am to 7pm

Location
Shoe Connection Sdn Bhd
No 15 Jalan 1/13
Bandar Kinrara Puchong
47100 Puchong
Selangor
Malaysia


Waaaaaa......Manyaknyer sales bulan nie esp sale tuk baby,abessss la duet ibu camni huhuhuhu.. Sok cadang nak pegi Poney, nak survey2 pape yg patut maybe xde la beli byk2 coz mase sales kat SACC Mall dah manyak perabih beli baju Rifqy ( cam xcaye jer ibu xnak beli byk2 kikikiki).

Hytex pon wat gak sok..Kat sini pon best baju kartun2 die, tp kalo ibu nak pegi Hytex ibu target nak carik suar pendek wat pakai umah, baju dah manyak beli aritue, yg xpakai lg pon ade beberapa lai..Nengok la kalo daddy sudi nak bwk ibu..hehehe

Hush Puppies nie daddy dh g smlm..baju budak2 mmg ade tp tuk saiz Rifqy cam xder. Lagipon baju die manyak gambar anjing, xmo la.. Kat sane daddy beli brief tuk daddy brands levi's. Para daddy di luar sana sesuai sgt kalo nak p sini coz manyak brg tok laki cam suar,brief cap dockers,levi's n socks also..

Baby Kiko pon wat gak sales, ibu xnak pegi walaupon wet tissue die wangi heheh. Buang masa la. Harga brg down x manyak. .
Brand Ok Baby start hari nie. Wat kat kilang Puchong Perdana. Yg nie ibu xpenah pegi. Kwn2 ibu ckp mmg murah2 sbb brand Ok baby x la mahal baju2 die, nie wat sale lg la jadi murah.

So daddy, bawak la ibu g mane2 sales nie..bawak la..bawak la..ibu rela jer..kakakakakka



**pssstt mama Adam dh poei lom Poney..boli apo?? Manyak x suar tok Adam.. Copek la wat review tuk ibu





Makan-makan @Noodle Station

Mlm td g ambik Aunty Billa kat Uitm bwk kuar mkn. Dlm kete Rifqy dh tito lepas pekena nenen ibu..Daddy bwk g SACC Mall sbb dekat sket. Dah sampai, xtau lak nak mkn ane coz sume dh kenyang mkn kat umah termasuk la aunty Billa, so carik tempat yg leh lepak2 mkn bende2 simple. Last2 mommy Wien ajak mkn kat Noodle Station jer.
Oder kitorang sampai jer Rifqy terus bangun. Terbau makanan kot..


Baru mangun tito nie.. "kat mane la kite nie bu??"







"Ngeh ngeh ngeh seronotnyer dpt kuar dr stroller"




"Cedapnyer slurrpp Mommy Jie..nak nak nak!! " Kalo nak tau sume mee Abg Ayet akan pgil slurrp cam iklan maggi slurrpp 2




"Aunty Billa ngan Mommy Wien mkn x pandang kiri kanan"

Xtau pe name mee nie..Lopa nak take note. Mommy Wien yg mkn,cedap gak. Aunty Billa nyer noodle ibu lopa nak ambik gambar


Daddy mkn Kuey Teow jer. Ibu mkn fries n air Masala Tea Latte



Sempat lg bergusti 2. Abg Ayet asek rampas tepon daddy kat tgn Rifqy jer. Bese la nak gurau

Rifqy ngan abg ayet kusyuk dgr lagu chipmunk kat henpon daddy



Metrojaya Sales ( Perfume )

Antara brg2 yg ibu beli kat MJ sales kat seksyen 15 adalah perfume ermmmm wanginyer..thehehe. Seronotnyer dpt beli Romance. Ms die wat kat otel, ibu xdpt g. Kali nie mesti beli. Dah lame tgu. Kat luar mahal giler rege nyer.

Kawan ibu yg pegi,belikan Romance dulu. Die pegi awal2 pagi sbb takut abes. Bile taim lunch baru ibu lak pegi. B4 masuk 2 ibu dh nampak manyak romper ngan sleepsuit, rege dlm RM5-RM9. Tp q nak bayar sgt2 la pjg. So pegi laen kali la, Jumaat ker, beli baju Rifqy. Nnt Sabtu nak g Poney lagi.. 2 pon kalu duet x abes lagi hahaha dpt gaji jer manyak tol cabang duet 2.

Kat dept perfume, nak bayar q x pjg. So ibu g skjap jer n ibu sempat la sambar brg kosmetik ngan perfume fcuk.

FCUK EDT (50ml) ~ RM79

Ralph Lauren Romance EDP (50ml) ~ RM120

Mascara Revlon ~ RM5

Foundation Lancome (2 bottle) ~ RM30




CHeck Up..

SHari Selasa g check up lik ngan Dr Fadzillah..So far Rifqy ok,.berat menten 8.4kg cume lately nie kena batuk ngan selseme lagi..

Dokter bg ubat n ibu ambik optional vaksin tuk influenza. Menjerit anak ibu taim jarum tu cucuk, sian lak. Xpe anak ibu boy,kena kuat sket. Next month ambik last suntikan influenza dose 2 pastu dh xyah ambik lg..

Rashes kat leher cam makin teruk jer coz Rifqy skang dh pandai mengaru
"Meh cek dada cayang..Dada Rifqy ok jer"

Cocok taim!!












DaH Pandai Makan Ubat

Huahuahua seronot ibu..akhirnyer da jupe cara yg paling senang nak bg ubat kat Rifqy..Xyah susah2 nak bersilat taim nak bg ubat kat Rifqy pakai syringe..

Carenyer letak kat dalam botol susu jer ngehngehngeh... Maktok la yg ajar..maktok letak kat dlm susu Rifqy tp ibu x letak dlm susu. Ibu letak kat dlm botol susu kosong pastu campor 3 titis air masak.

Mule2 2 wisau gak Rifqy xnak tp ibu tgk tenang je dia isap botol tue..Taim nak bg ubat 2 mesti sejam lepas minum susu atau sebelum..

Senang sket ati ibu nak bg ubat pasni. So nnt bile umo Rifqy dh sesuai nak mkn Scott's Emulsion leh letak jer dlm botol. Mudah-mudahan senang yer cayang...


** sok follow up ngan Dr Fadzillah, nak mintak ubat tuk rashes kat leher Rifqy skali.


Hari Minggu..

Hari Sabtu ibu ngan Rifqy xde wat pape kat umah, so mmg la busan tahap dewa nyer. Daddy kena keje lak aritue..erm pe lagi ibu pon ikut ladari xde wat pape kat umah.

B4 g, ibu singgah dulu kat Giant Bandar Kinrara yg besar dan lawa 2. Kunun2 nak survey pempes coz ibu ade terbukak satu blog mommy nie, die baru lps beli pempes anak die, ade sale 50% tuk pempes. Mommy 2 beli Pempes Huggies Ultra m20 dpt rm 10 n Pampers All-Night m62 dpt rm20. Murah la bg ibu kalo huggies 2. Tp bile ibu pg promotion 2 dah abes. Last2 ibu p mkn jer kat anjung selera kat dlm 2 n beli roti boy (roti feberet ibu nih)..nyum..nyum cedap tol..



Abes mamam ibu g kat stall dlm tu..tertarik nengok beg2 n baju kartun2 kat situ..tetibe mate ibu terpandang la satu beg gambar tomes,beg sandang tepi 2 jer..Ibu pon terus beli..rege rm 15 tp ibu nak bwk g mane beg 2 pon xtau heheheh saje gatai beli..wat letak pempes tuk lik kg leh kot ngeh ngeh..



Sampai kat dewan 3k Serdang 2, ibu pon lepak ngan rifqy. Nak bwk Rifqy g swimming, anak ibu nie lak baru baek sakit pastu kat leher ader rashes so takut la ibu ade infection lak nnt. So Rifqy , ilek lu, nnt dh ok kite swimming sesame.



Hari Ahad lak xde p jalan mane. Pg2 makyang dh amik Rifqy bwk lik umah maktok. Ibu jer la yg petang 2 p The Store kat PAS ngan daddy beli brg2 tuk Aunty Billa si Rifqy nie. Aunty dpt masuk UiTM amik course asasi undang2.

Tp bile ibu nak p anta aunty lak ade orientasi so ibu ngan daddy g nengok bola la kat stadium UiTM 2. Daddy pon mmg nak jupe kwn daddy ,coach Omar. So abes bola ibu ngan daddy g minum dulu ngan coach Omar's family n uncle Mon pun ade.



Lik minum baru g amik Rifqy kat umah maktok. Anak ibu taknak tito rupenyer. Nmpk daddy die tersengeh2.. So bile uncle Mon pangku, anak ibu seakan terkezut melihat org asing yg pangku, asek duk tenung jer. Sib x nangeh..hehehe



Sampai umah bermula la sesi manja2..ye ar satu ari ibu xcium2,manje2 ngan Rifqy. Maktok pon bwk g jalan. G nengok pak su training bola Arsenal kat MPSJ.



** frust sebenarnyer ibu x pegi fj benjamin sales..mummy wien yg pegi..beli beg guess dpt rm 100 huhu lawa gak.. next time yer daddy..ngehehehe









Lagi ViDeO RiFqy NgAn Abg Ayet

Shooting nie buat kat bilik ibu..hahaha mmg bersepah ..sila abaikan yea..



video



Video Besday Boy

Taim nie Rifqy maen2 ngan Abg Ayet. Abg Ayet seolah2 dibuli oleh anak ibu sehingga menjerit2 kikikikiki

video




Xtbt BeSdaY Boy

Smlm daddy ambik Rifqy dulu sebelum dtg lik MPSJ amik ibu..Sementara tgu ibu settle kije,daddy bwk Rifqy tgk bola kat stadium MPSJ 2 coz ade bola sepak antara jabatan. Bile ibu sampai Rifqy tgh duk lumpat2..Aii Rifqy sokong jabatan mane nie..Jabatan ibu ngan daddy x maen la aritue heee







Lps bola abes daddy bwk Rifqy g mkn satay ngan char kuey teow kat USJ 9. Uncle Rais n Aunty Nora pun ade. Ibu mkn satay jer, daddy lak oder Nasi Goreng USA tp agaknyer USA 2 jauh sgt, tgu2 x sampai gak akhirnyer daddy tukar mkn Char Kuey Teow. Cepat lak siap huhuhu






Nak tau x, kakak Indon yg ambik oder 2 usik2 Rifqy pastu nak tau die ckp per " Bibirnya seksi, jatuh gitu ".. ahaaa ibu pun terus nengok lips Rifqy.. seksi ker???? kikikikiki lawak la kakak indon nie.. 1 st taim owg ckp nie hiks X kesah la janji ade bibir, seksi 2 bonus :p Hepi Besday cayang ibu ngan daddy nih..











Susu Ibu

Ni adalah hasil dr kerja2 menge'pump' di opis. xtbt di lakukan kol 11 pagi ngan kol 3 lebey..Ni la hasilnyer..x lah mewah tp cukup la tuk Rifqy wat rase2 sket.. Ibu dh stat mkn Fenugreek Seed smlm. Hasilnyer lum nmpk lg,. Mintak2 la hasil mewah dan kaya raya kan Rifqy hihihihihihihi


20 Mei 2009 ( 2 oz)

21 Mei 2009 (3 oz)

Nie manyak sket dari semalam


22 Mei 2009 (2 oz jer)

Huhuhu drop lik








TeNkiU Uncle Idirr..



Ekcelli lepas Rifqy kuar spital aritue uncle anta baju nie kat umah




Ibu yg asek x sempat nk update kat sini




4 ur info uncle, baju 2 ngam2 jer kat bdn Rifqy



Rifqy dah besar la uncle thehehe



So baju 2 ibu mmg kena pakai kan skg nie sebelum jd fit kat bdn Rifqy




Pasni kalo uncle nak beli, carik size 12mth keatas tau :)



Anyway tenkiu very3x much uncle









BeSdAy RiFqY (8 Bulan)

Epi Besday sayang

Dh becar anak bujang ibu nie

Pagi2 lagi dh mangun ajak ibu ngan daddy maen

Siap yak yak lagi tp ibu x sempat tukar pempes coz dh lambat nak p kije, mintak tolong maktok la acuh muntut yea

Demam pon dh xder..Alhamdulillah..

Skg nie manyak dh anak ibu terer wat

Antaranyer anak ibu paling terer menjerit,paling terer membebel aa ba ba ..aa bu bu..mamamam..tarik2 rambut and suke semburkan air liur kat muke ibu..thehehe

Rifqy pon dh stat mengiringkan bdn untuk duduk tp lom leh duk sendiri lg, ibu yg slalu dudukkan

Gambar2 tuk besday boy nnt ibu masukkan mlm nnt

Pagi2 nie tak sempat nak ambik, tgu mlm kang ibu snap manyak2 gambar Rifqy yer






MaSuk SpiTal LaGi..

Hari Ahad kelmarin ibu dh pasan Rifqy xsehat sbb bdn Rifqy rase cam nak demam pastu tiap kali minum susu mesti anak ibu muntah dgn manyak nyer..bape kali ibu kena tukar baju Rifqy.. Pas muntah,Rifqy mesti tito.. bile bgun tito, stat merengek, ibu bg susu muntah lik then tido balik..isk mula la ibu rasa x syok..Rifqy pon asek nak dukung jer..taim dukung pon die leh tito..

Ibu xbwk Rifqy g klinik lg, ibu g umah toktok dulu, makan tengah hari..B4 pegi pon Rifqy dh muntah kat atas baju mommy wien..

Kat umah toktok anak ibu moody smcm..asek nak dukung pastu tito lg.. Ibu suapkan rifqy mkn..mmg selera sungguh anak ibu nie mkn ..ye lah lapa, asek muntah jer dr pg.. Baru mkn setengah mangkuk, Rifqy muntah lg, laaaa..,lom sempat nak kenyang muntah lik..Nenek soh sapu myk angin baby 2 kat perut,muntut,tapak kaki,peha,betis n belakang bdn. Nenek ckp takot Rifqy nie kembong..hah Rifqy nie dr kecik sampai nak masuk 8 bulan nie lom penah kembong..ibu pon sapu la minyak cepat2..


Lps dh sapu minyak ibu suap lgi bubur,.kali nie x muntah..lege ati ibu..ibu kasi nenen pastu Rifqy tito lagi..ermm.. Toktok ngan nenek pon ade ckp gak yg anak ibu nie windu kat daddy die. 5 hari x jupe..Daddy ade kat Kedah seminggu.. huhuhu mungkin jugak sebab depa anak beranak mmg rapat..



Melepek jer anak ibu nie kat nenek ngan toktok. Penat asek muntah2 dr pagi



Daring jer anak ibu nie kalu x sehat..xnak maen,gelak2 pon xnak walaupon abg ayet dh wat lawak manyak kali..


Lepas mkn terus tito.. Nengok kesan kena gigit nyamuk jahat kat pipi 2..aritue satu, nie kena 3 terus dh cam jerawat lak


Dah abes ibu,mommy wien ngan abg ayet mkn, ibu pon siap2 nak lik coz nak bwk Rifqy g Klinik Zulkifli kat Seksyen 18. Last week baru jer bwk g klinik 2 sbb Rifqy kena batuk ngan selseme.. Dr Ahmad check bdn Rifqy..mmg demam.. kembong perut pon xder..Dokter soh ibu bwk Rifqy g spital memandangkan bdn Rifqy dh lembek sgt, xde tenaga..terkedu jap ibu kat situ sorg2,Ibu dh nak nanges dh nie tp ibu tahan. xnak la teriak kat klinik..Dokter masukkan ubat demam kt muntut Rifqy dulu bg panas kurang sebelum sampai spital.

Dokter bg GL kat ibu n ibu refer DEMC coz record perubatan Rifqy mmg dh ade kat situ.
Ibu lik umah dulu packing2 brg..Ibu tepon daddy..Sedey gak la masa ckp ngan daddy..Slalu taim2 mcm nie daddy ade uruskan..kali nie ibu survive sowang2.. daddy mlm 2 jugak naek bas kat Kangar lik Shah Alam..daddy dh susah ati kat sana, ibu x bg lik tp daddy nak lik jugak coz next game ari selasa. Daddy ckp nak stay kt sane pon watpe kalu ati susah igt anak...



Sebelum g spital..Anak ibu still tito..Lemah sgt bdn 2..

Sampai DEMC, Tokwan,Maktok n Paksu dh tgu..Dokter ensem 2 lgi yg check Rifqy..Kali nie ibu dh tau name dokter 2 "Dr Tengku Afrizal" ermmm..Dokter check demam Rifqy, tekak n berat. Berat Rifqy 8.4kg. Dokter ckp tekak Rifqy merah n mungkin 2 sbb anak ibu asek muntah. Ibu pon ckp batuk Rifqy x baek abes..


Hari Pertama (Ahad, 17 Mei 2009)






Tokwan ngan Paksu pon penat tunggu sampai Rifqy masuk bilik. Mlm 2 ramai plak yg masuk wad.





Rifqy masuk wad 311. Taim nie Rifqy dh leh gelak sket mungkin kesan ubt demam td tp bdn still lemah..



Mengamuk anak ibu nie bile kena pakse bukak mulut.

Dah sampai wad sib Rifqy x kena cucuk masuk air coz anak ibu nie bukan xde selera mkn,mmg byk mkn n minum susu cuma tiap kali mkn asek muntah. So nurse kasi ubat thn muntah n kebas tekak. Setiap 4 jam Rifqy kena mkn ubat n wat nebuliser.




Hari pertama wat neb..Rifqy agak terkejut tp nasib x nanges. Demam Rifqy 37.4



Yg duk kepit ibu jari nie tuk check oksigen n jantung



Hari Kedua (Isnin, 18 Mei 2009)




Sian anak ibu.. cepat2 baek..asek sakit jer lately nie.. Hari kedua still ade demam sket. Temp menten 37.1




Tengah hari Toktok dtg ngan abg ayet,abg ery n kakak Tia. Asek bergurau jer dgn Rifqy..Rifqy pun seronok jer..Lege sket ati ibu Rifqy dh leh maen, dh leh gelak2..




Uncle Rais n Aunty Nora pun dtg lawat Rifqy




Uncle Awie n Makyang dtg mlm tu lps makyang abes keje

Daddy kol 8.30 mlm dh bertolak lik g Kedah. Kali nie pegi sane bwk kete terus..Huhuhu windu la Rifqy lg kat daddy


Hari Ketiga (Selasa, 19 Mei 2009)



Pagi 2 wat blood test..Nengok la anak ibu, muke menten macho bile kena cucuk, xnanges pon, ibu lak seriau masa nurse 2 nak cucuk. Lps jari kena plaster, Rifqy pelek nengok jari die camtu hee



Wat neb kali terakhir b4 lik. Taim nie Rifqy tito,xsedar ape pon..Blood test Rifqy ok..xde denggi n sel darah putih n merah ok (2 yg dokter fadzillah kate la).



Nie ubat Rifqy yg kena mkn sampai follow up appointment 26/5/2009 ngan Dr Fadzillah. Paracetamol (stop mkn kalu dh x demam),Ventolin, Promethazine,Xylocaine Viscous




Tengah tgu Toktok ambik kat luar spital


Alhamdulillah..anak ibu xde pape cume still demam lagi. Asek saket jer anak ibu nie,antibodi x kuat.. Nie yg wat ibu lg semangat nak pump susu n carik cara nak bykkan lagi air susu. Kat spital ibu manyak minum air soya n biskut oat kalsium cap IKO. Kat susuibu.com kate biskut nie pon leh byk kan susu gak. Kiter try jer la yer Rifqy..