RSS

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Besday Baby Qis

30hb Ogos lps ibu , Rifqy, Aunty Fida n Aunty Sham dtg umah Aunty Hajar utk celebrate bufday "Qistina Nur Rifqah" yg pertama. Aunty Najma x dpt join coz ade hal laen huhu cam x besh jer aunty xder nak raikan si tecik yg cumel nieh.
Baby Qis n Rifqy nie sebaya tau, cume Baby Qis lahir 3 minggu awal dr Rifqy. Name pon nak dekat same jer dorang nie. Sorang Rifqah, sorang Rifqy. Name Rifqy nie ms awal2 peknen ibu dah pilih tp bile Baby Qis lahir, xsangka name dier ade Rifqah, ala2 Rifqy gitu..hehehe
Rifqah-Rifqy

Odw nak g umah Qis, Rifqy Boy dh tito dlm kete. Bukan jauh umah Qis, xsampai 5 minit pon,sempat lg zZzz anak ibu nie. Penat sgt la tuee...heeee



Cup cakes yg aunty Sham buat. Sgt kiut kan. Agak2 tuk bufday Rifqy nnt , aunty wat kan gak x ngehehehe





Baby Qis tgh bukak adiah yg we all ( Rifqy, A.Sham, A.Fida n A.Najma) kasi.



Terus papa Qis pakaikan gaun 2. Alololo tomei2 nyer makwe Rifqy sorng nie..

v

v

v

v

v

v

Eh!! Anak ibu dah bangun..xder mood la nie, layan blues sensorang kat sofa...hiks



Ntah pape la yg si tecik ibu nie wat. Taim Qis ade, Riff tito. Bile Riff dah bangun, baby Qis lak tito. Xder jodoh anak2 ibu nie nak maen sesame aritue..thehehehee


Graphics

Berbuke Pose @ Orchid Thai

Kali nie Rifqy berbuke pose ngan kawan2 ibu (Riff pose ker syg hee). Setiap tahun xtbt bukak pose bersame2 ngan sume besprn ibu nie mmg wajib kecuali thn lps x wat sbb ibu n Mama Qis dlm pantang hehehe

Menu yg di oder oleh Mama Qis ialah Ikan sweet sour n msk stim (taktau name ikan yg di oder) , Sotong Goreng Tepong, Butter Prawn, Baby Kailan goreng n Tomyam Seafood..



Ibu, AuntyFida (Mommy to be - tgh preggy 6 mgu), Aunty Najma n Aunty Sham (both single mingle :p), Aunty Hajar aka Mama Qis



Family Mama Qis



Aunty Fida n Uncle Fizul . Skg berdua, xlame lg bertiga laa..Hehe congrats!! Bertambah kwn Rifqy pasni.



Aunty2 kesayangan Rifqy..Sgt comei mask 2 ngan Aunty Najma kan..



Huhu ibu sape yg poyo posing tue ngehehehe.. Rifqy pon bukak pose gak ker??


Gelagat daddy2 yg tekun menjaga anak memasing tp mcm sesi menjodohkan anak pon ader gak nieh kihkihkih




Baby Riff n Baby Qis yg menjadi tumpuan taim nieh



Graphics

Sembang Sahur

Salam sahur sume...

Sume pose x arinie?? Anak2 kat lua sane pose x?? Rifqy cam bese la, hari2 tak pose kihkihkihkih

Pg nie ibu agak2 sengal sikit taktau nak wat aper lps sahur. Nak tgk kebun ibu kat farmville, skg nie ibu tgh wat kerja melanskap, so mmg kebun mcm dilanda todak sket la (ngehehehe, dh addict maen game nieh) So bukak la N3 baru pepagi nie tuk Rifqy. Taim nie Rifqy sdg nyenyak tito kat sebelah daddy.

Ekceli ibu jus nak share ngan sume betapa tak sabarnyer ibu ngan daddy nak sambut raye ngan our lil son nie. Kalo diikutkan, nie raya kedua buat Rifqy. Tp thn lps tue Rifqy still dlm pantang lg, br jer 8 hari melihat dunia. So takde la kuar beraye. Byk org dtg raye umah sambil2 tgk Rifqy. Agak mewah la rezky duet raye Rifqy taun lps, maceh la sume, taun nie jgn lupe tau hehehee

Awal2 maktok dh soh tempah baju melayu baru tuk Rifqy. So kaler mesti same ngan daddy. Tp ibu lom g wat lg. Ibu nak carik yg siap jer la kalo ader. Kalo takder gak baru anta tempah kat jiran blakang umah maktok jer.Dulu baju melayu ms cukur jambul Riff, makcik 2 yg wat. 2 hari jer ciap. Cepatkan.. :)

Skg nie kat pale otak ibu tgh duk pikir2, nak soping baju Rifqy kat ane ek? Mebe nak g Sunway Pyramid, Isetan KLCC n Ou dulu. Kalo dpt pg Sogo lg syiokk kan tp org ramai la, x lalu nak bwk si kecik nie ngan wabak H1N1 yg tgh hot. Kalo Rifqy tue nak pakai mask xper gak, nie takmo lgsg.

Kay la yer ibu stop kat sini, nak tgk kebun jap hehehe Malam nnt Rifqy ade sesi berbuke pose bersame kengkawan ibu kat Orchid Thai Seafood Sek 9. Baby Qis pon ader tau. So Rifqy kene pakai smart2 sket mlm nie sbb ader makwe hiks

Daaa....

Graphics

Besday Rifqy (11mths) & Hepi Puase!!

Yuhuuuu...Selamat Berpose semua..

Hari ini umor Rifqy sudah 11 bulan dan merupakan hari pertama umat Islam berpuase tau. Hepi Besday sayang ibu!! Kesihatan Rifqy pon dh semakin baek wat mase nie, alhamdulillah. Insyaallah akan sehat sentiasa la lps nieh.

Huu lagi sebulan jer lg umor Rifqy akan mencecah 1 tahun n mase 2 dh hari raye weeeee Ibu lak yg ober eksited. Ade besday party ker?? Ermm xtau la, rsnyer taim 2 hari ketiga raya kot. Mebe besday Rifqy wat skali ngan open house.. Pape pon still dlm perbincangan dan akan diputuskan dlm mesyuarat agung ajk keluarga Rifqy nnt hehehehe

So jum update perkembangan Rifqy tuk kali nie :

1-Taim skg nie anak ibu still xleh berjalan, apetah lg nak bertatih. Dier masih dlm mood malas2 dier tue. So xnak pakse2. Ilek ar baru 11 bulan kan Apa yg Rifqy duk prektis buat hari2 ialah cangkung pastu diri..cangkung lik pastu diri...camtu jelah yg dier wat . Baru nak menapak satu langkah terus dier duk lik, pemalas tol cam ibu dier nie kikikiki Rifqy hanya akan training berjalan di tepi2 sofa ngan tepi dinding jer.

2-Suke usha pape kat bawah meja n sofa. Dier akan meniarap sambil kepala tinjau bwh sofa kot2 ader brg menarik yg leh diambik. Almaklum la manyak sgt harta2 kerajaan kat bwh sofa tu yakni habuk la kikikiki

3-Bile kite pegang tangan nak joget2 kan dier, dier akan geleng2kan pala kunun2 menari la tue..sgt chumel taim nieh thehehe

4.Sudah manyak ckp n rajin sgt duk tegur org tp dlm bahasa dier la..

5. Suke maen idung daddy bile daddy tgh tito, pastu gelak sensorang..

6.Pandai bukak lemari ( bukan lemari sliding tue)

7.Pandai tekan button nak tutup tibi tp xbejaya tutup la coz xcukup kuat nak tekan, juz wat demo jerh tue..

8.Cukup terer baling barang n sepah kan jugak. Penat wooo nak kemas lik.


Ermmm ape lagi ek perkembangan Rifqy, xleh nak refresh la pala ibu skg nie, nnt kalu teringat n terperasan Rifqy wat, ibu update kay .






Aksi2 Mat Pagar hehehe cian xdpt kuar. Kalo nak tau nie la salah satu tempat faberet dier maen. Pastu jerit2 n tegur org kat bwh. Sebenarnyer dier nak pgil Abg Ayet naek atas tuh :)
Ehem..ehem..baju yg dipakai oleh Rifqy adalah adiah dr Mama Adam ms dtg lawat Rifqy dulu. Skg nie baru muat pakai..

**********

Smlm kat umah maktok ade bende lawak yg dier wat iatu pecahkan telur ayam n maen ramas2 kikikiki Nasib 2 biji jer kalu satu papan die pecahkan, mau lingkup bisnes daddy..

Haa nie nak promote , cam bese taim bulan pose daddy akan niaga kat bBazar Ramadhan Seksyen 17 Shah Alam iaitu Roti John. Pastu cawangan Angah Kebab kat bazar ramadhan Seksyen 7, Uitm Shah Alam, USJ 4, SS 18 n mungkin ade satu lg tempat kot tp ibu x ingat, nnt akan diupdate info k. So sila2 la dtg. Nnt Rifqy akan wat lawatan tapak ambik gambar n tepek kat sini.

So sume SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASE dari Ibu, daddy n Rifqy Boy


Graphics

Hidung Kuar Darah

Mlm td kol 12:30mlm idung Rifqy kuar darah. Sgt saspen. Camne leh berdarah nieh!! Ibu pasan pun biler darah 2 dh kering. Tak la manyak sgt tp cukup menimbulkan perasaan wisau dan tanda tanye di hati ibu nieh. Anak ibu baru jer baek dr demam. Selseme n batuk juz minor2 jer. Kol 1 pagi terus bawak g klinik Dr Rosli. Ini kali ke-3 dlm seminggu Rifqy g klinik n spital.

Mule2, dokter ingat denggi tp mintik2 xder pon. Huh cuak gilerss bile dokter kater denggi tp alhamdulillah bukan sebab tue. Dokter ckp panas dlm coz ade selseme. Perkara bese. Hopefully sgt la xder ape2. Tp sgt pelek baby 11 bulan idung dh leh bleeding. Cam x puas ati gak ngan jawapan dokter 2 tp ibu mesti mempositifkan diri. Dokter lebeh tahu kan. Hari ini dan seterusnyer ibu kene sentiase pantau. Jgn la ade ape2 kat anak ibu nieh..Insyaallah..

** Esuk besday Rifqy yg ke 11 bulan n hari pertama umat islam berpuase..Selamat Berpuase Semua!!! So esok ibu akan update milestone Rifqy Boy ibu esuk yer...

Graphics

Cheese Stick?? Yummyy..

Kali nie Rifqy nak mkn ala2 omputih lak hihihihi Ibu nengok Mommy Ryan bg Ryan mamam cam cedap jer. Ibu pon try la g carik Kraft Cheese Stick nie kat Giant. X mahal pon dlm Rm2++ . "Cheesetiks Are Good For Growing Teeth", itu pe yg die tulis kat pelestik 2. So x salah cube kan. Leh wat snack ptg2 Rifqy..


Kraft Cheestik


Meh la nenguk keletah udak demam nie mamam cheestiks
^
^
^
^
^
^

Emm makanan baru!! Nape die panjang2 n lembek?? Camne lak nak bukak pelestik die nieh..Ibu!! cepat la bukak!!!



Perlu ker makan bende nie bu?? Cam pelek jer rupe dier. Nape mcm dh kene geget nie?? Ibu curik2 geget yer?? Cedap ker? Bagus ker tuk kesihatan? Tuk tulang ok ker? Gigi? Kalo saket peyot camner?? Huh manyaknyer soklan saye nie..



Errr tetibe cam taknak mkn leh x ibu.Kasi la kite mkn biskut ptg2 nie, xpon sekerem ker..



Aloooo kene mkn gak. Telan jer la. Nak jaga ati ibu nyer pasal.Kalo kite x makan kang ibu kiter majuk. Ibu kiter nie kalo majuk mmg xcantek muker dier. Lagipon x baek melawan ckp ibu..



Leh tahan gak rase die..huh rase cam duk kat london lak makan bender nie hihihihi Lps nie bdn saye mesti sehat dan kuat cam kawan saye Ryan tue


** Alhamdulillah bdn Rifqy dah x panas cume ade sket selseme n batok..

Graphics

Demam

Sgt sedey!!! Rifqy boy ibu demam. Mood xbaek. Asek bergantung kat nenen ibu jer dr mlm td. Tito pon x bape lene, Kerap terjaga. Idung sumbat agaknyer. Cian anak ibu. Nak tito pon cuma kat atas badan ibu ngan daddy jer. Xmo tito atas katil. Wisau ibu..wisau...

K la, ibu xder mood nak tulis pepanjang. Doakan Rifqy ibu cepat2 sehat yer.

Graphics

Nite Out Wif Aunty2

Mlm semalam ibu g SACC hang out wif kwn2 ibu. Dh lame Rifqy x jupe aunty2 dier nie. Kunun2 xnak bwk Rifqy kuar coz wisau H1N1 tp semalam kwn2 ibu sume nak jupe ngan busyuk ibu, so terpaksa la bwk skali. Lagipon SACC 2 tecik jer bukan besar cam mall laen.Insyaallah tada pape.

B4 g mamam ibu g butik Anggerik Avenue dulu sbb nak beli tudung tuk gepren uncle Zaini. Last week uncle x sempat tgk tudung yg ibu bwk tuk Mak Long Suria. Saje jer uncle nak soh gepren die pakai tudung Anggerik cam ibu pakai skg nie (gepren uncle tantek tau).Mesti ibu chumell jer pakaikan uncle (dgn nada perasan dan poyo kikikiki)

Memandangkan Rifqy bdnnyer agak semangat, so ibu n aunty2 bergilir2 la dukung. Hehe masing2 lengoh tgn. Rifqy bese la semakin lasak, sume bende die nak pegang. Tudung2 kat kedai 2 selamber jer die maen2 campak, kalo rusak masak ibu nak byr tau syg..

Lps beli tudung terus p mamam kat Uncle K. Emmm xcedap la makanan kat sini. Nyesal toll. Lik 2 masing2 lapa lg. Anak ibu dlm kete terus pekene nenen n tito, penat sgt kot thehehe.


So jum nenguk gmbr2 yg Aunty Najma bg kat ibu tuk di upload dlm blog Rifqy nie..

Muke ngantok..Baek nyer landing kat lengan ibu yg gemokk tue..




Sgt enjoy malam tue..



Graphics