RSS

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Besday Rifqy (11mths) & Hepi Puase!!

Yuhuuuu...Selamat Berpose semua..

Hari ini umor Rifqy sudah 11 bulan dan merupakan hari pertama umat Islam berpuase tau. Hepi Besday sayang ibu!! Kesihatan Rifqy pon dh semakin baek wat mase nie, alhamdulillah. Insyaallah akan sehat sentiasa la lps nieh.

Huu lagi sebulan jer lg umor Rifqy akan mencecah 1 tahun n mase 2 dh hari raye weeeee Ibu lak yg ober eksited. Ade besday party ker?? Ermm xtau la, rsnyer taim 2 hari ketiga raya kot. Mebe besday Rifqy wat skali ngan open house.. Pape pon still dlm perbincangan dan akan diputuskan dlm mesyuarat agung ajk keluarga Rifqy nnt hehehehe

So jum update perkembangan Rifqy tuk kali nie :

1-Taim skg nie anak ibu still xleh berjalan, apetah lg nak bertatih. Dier masih dlm mood malas2 dier tue. So xnak pakse2. Ilek ar baru 11 bulan kan Apa yg Rifqy duk prektis buat hari2 ialah cangkung pastu diri..cangkung lik pastu diri...camtu jelah yg dier wat . Baru nak menapak satu langkah terus dier duk lik, pemalas tol cam ibu dier nie kikikiki Rifqy hanya akan training berjalan di tepi2 sofa ngan tepi dinding jer.

2-Suke usha pape kat bawah meja n sofa. Dier akan meniarap sambil kepala tinjau bwh sofa kot2 ader brg menarik yg leh diambik. Almaklum la manyak sgt harta2 kerajaan kat bwh sofa tu yakni habuk la kikikiki

3-Bile kite pegang tangan nak joget2 kan dier, dier akan geleng2kan pala kunun2 menari la tue..sgt chumel taim nieh thehehe

4.Sudah manyak ckp n rajin sgt duk tegur org tp dlm bahasa dier la..

5. Suke maen idung daddy bile daddy tgh tito, pastu gelak sensorang..

6.Pandai bukak lemari ( bukan lemari sliding tue)

7.Pandai tekan button nak tutup tibi tp xbejaya tutup la coz xcukup kuat nak tekan, juz wat demo jerh tue..

8.Cukup terer baling barang n sepah kan jugak. Penat wooo nak kemas lik.


Ermmm ape lagi ek perkembangan Rifqy, xleh nak refresh la pala ibu skg nie, nnt kalu teringat n terperasan Rifqy wat, ibu update kay .






Aksi2 Mat Pagar hehehe cian xdpt kuar. Kalo nak tau nie la salah satu tempat faberet dier maen. Pastu jerit2 n tegur org kat bwh. Sebenarnyer dier nak pgil Abg Ayet naek atas tuh :)
Ehem..ehem..baju yg dipakai oleh Rifqy adalah adiah dr Mama Adam ms dtg lawat Rifqy dulu. Skg nie baru muat pakai..

**********

Smlm kat umah maktok ade bende lawak yg dier wat iatu pecahkan telur ayam n maen ramas2 kikikiki Nasib 2 biji jer kalu satu papan die pecahkan, mau lingkup bisnes daddy..

Haa nie nak promote , cam bese taim bulan pose daddy akan niaga kat bBazar Ramadhan Seksyen 17 Shah Alam iaitu Roti John. Pastu cawangan Angah Kebab kat bazar ramadhan Seksyen 7, Uitm Shah Alam, USJ 4, SS 18 n mungkin ade satu lg tempat kot tp ibu x ingat, nnt akan diupdate info k. So sila2 la dtg. Nnt Rifqy akan wat lawatan tapak ambik gambar n tepek kat sini.

So sume SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASE dari Ibu, daddy n Rifqy Boy


Graphics

7 comments:

adamafnan said...

selamat berpuase rif n family..

rif pose ker?
adam x..kikiki..sibuk suap dia mkn dia kuarkan balik suap mulut abah lak..hahaha

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

hi dear,cheese mmg bagus..kalo dia tak nak pegang,u tweeze n bg dia makaan,u bole campur dlm pasta dia,or biscuit dia.
btw happy 11months sayang!alah mak nye,rilex ar,nnti rifqy pandaila jln..cool cool k.
ait?nape rifqy sgt susut skrg ni???

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

thx,yah,mahal kan pyjamas ni..i dulu beli kat singapore banyak2.conver duit msia rm60 satu set.i angkat 40set terus haha.kat malaysia takde kedai old navy kids pun ;( .u pun beli kat spore?ryan dah leh pakai cz pakai size 18-24months since 8months.whats wrong w ur son dear?susut..kurus sgt...dia br pulih sakit issit?sian dia..

Rifqy Hady said...

Mama Adam : Tenkiu Mama..slamat berpuasa kt Adam n family jugak... :)

Mommy Ryan: 2 la dh susut bdn nyer coz demam aritue,. ryan skg dh pakai size 18-24mth,dasat tol susu bdn u babe smpai sehat ryan hehehe pyjamas tue i beli kat sini jer kat uptown, reject kat tag dier, i beli yg 3mth nyer..xmampu lorr nak beli mhl2 baju tito dier kecuali kalu ader sales, baju jln ok la..

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

old navy ada kat msia???biar betul kat mana babe?murah tak?
ah a ryan pkai 18-24months since 8months,now 9months pun maintain size tu lg..diapers pun maintain XL.eh bkn sbb susu badan la,dia dah kurang nenen tp kuat makan hari2 dua bowl makan pasta,cheese,yogurt,salmon n carrot n porridge...

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

u kurangkan la susu,dia dah besar.u bg makan solid byk,he needs energy n carbo s well utk mmbesar..dia kan makin active.ask ur paed.

Rifqy Hady said...

salu kat reject shop ader old navy nie, brands outlet ikano n FOS kalo x slh ader gak. i beli baju yg same cam ryan 2 x lebih rm 30, xbape nak ingat cox beli 2 mase peknen. salu baju2 kat sini juz minor reject jer kat tag or jahitan dier. i beli baju murah2 jer, xmampu, nak beli kat butik kene tgu sales dulu kikki :)

skg nie nak bg rifqy mkn porridge mmg penat, kene kejo satu umah..dh makin lasak n aktif thehehe

Post a Comment