RSS

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Kene Geget!!!




Gewam tak tgk anak kite kene geget cenggitu??!! Huh ibu mmg berangin sesangat!! Sedey jgn citer la. Ibu mane yg x sedey tgk anak kene camnie. Sdgkan nyamuk nak geget pon aku hangin. Ini pulak org yg geget!!


Rifqy kene nie taim mkn2 Kfc kat Extreme Park Seksyen 13 sempene bufday daddy 21/10 aritue. Ms tue ibu ngan daddy tgh beli ayam. Makyang, uncle Awie ngan Tokwan bwk Riff maen kat playground kfc kat luar 2.


Tgh Syok Rifqy tgk bebudak laen maen, tetibe dtg sorang budak pompuan dlm lingkungan 2 thn lebey terus geget pipi Riff. Apelagi menjerit sambil melalak la anak ibu. Uncle ngan Makyang igt budak 2 nak ciom. Makyang pon dtg terus terus tolak pale budak pompuan 2 dari terus geget Rifqy. Bole mak bapak dier x tgk anak pompuan dier wat ape n biar jerh anak ibu menangis. Bile Makyang dah tolak pala dak pompuan 2 baru mak dier terhegeh2 dtg tgk.


Tokwan mengamuk kat situ ngan mak budak pompuan tue. Beria2 mak dier mintak mahap. Bapak budak 2 still kusyuk mkn ayam, bongok!!! Ibu lak kebetulan kuar nak tgk rifqy terkejut bile dpt tau rifqy kene geget. Tp dat taim ibu x dpt tgk kesan kene geget 2 sebab Tokwan dah dukung Rifqy bwk p jauh sket sbb nak tenangkan Rifqy dari terus melalak. Lama gak Rifqy nanges. Ye laa saket 2!!! Mak budak 2 asek mtk mahap jerh ngan ibu n daddy. Dier pon ngaku anak dier mmg suke geget org.

Kalo depan mak budak 2 ibu dpt tgk kesan luke kene kat pipi Rifqy, ibu rs mmg ibu ngan daddy dh naek angin kat situ gak. Huh!! Dah la mak dier x marah langsung anak dier 2.

Bile daddy bwk Rifqy masuk dlm Kfc yg terang benderang 2, baru la ibu dpt tgk kesan geget 2. Punya la besar, bengkak n luke. Ya Allah, mesti anak ibu dlm kesakitan!! Patut la Tokwan mengamuk sakan. Mmg padan muke mak budak 2 x jaga anak bebetul!!

Lik dr Kfc, ibu letak myk gamat n alhamdulillah besuk 2, pipi Rifqy x mudarat n semakin susut bengkak kat pipi. Ibu tau anak ibu kuat.Syg intan payung ibu sorang nie.Sian die..sob..sob..sob..

Dalam hal mcm nie mmg x boleh nak salahkan budak pompuan 2 sebab die kecik n x tau pape. Tp sebagai parents yg dh tau anak mcm 2, tolong la jg n alert setiap pergerakan anak. Ingatan nie jugak utk diri ibu n daddy sendiri supaya besuk Rifqy x buat kat org laen. Kalo depan mate ibu, Rifqy wat mcm tue, kat situ jugak ibu marah n pukul dier (xder la kuat2 sgt pon) supaya dier tau bende 2 salah n x buat kat org lg.

Semuga Rifqy jadi anak yg baek, soleh, mendengar kate n x menyusahkan org tua..amin...












0 comments:

Post a Comment