RSS

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Perkembangan Rifqy - 1 tahun

Thehehe ok sume, ibu dh abes susun anak gajah kat fv 2,ade lg beberape ekor lg yg lum susun, nebermind,abaikan dulu.. mari apdet milestone intan payung ibu yg semakin membesar nie..

Ecehh..skang nie pantang dgr lagu, music or henpon b'bunyi, Rifqy kompem angguk2 kepala sambil gerak2 kan bdn, 2 maknenyer dier menari ala2 rock gitu hahahaha sangat chumell itu gaye.. Bile henpon daddy bunyi jer, tgh nenen pon sgup benti semata2 nak angguk pala nyer pasal hiks Feberet song dier lagu chipmunks nu.. u..u.. yea..u..u..yea..

Kalo kasi die pegang brg or henpon lak , cube ckp "haloo..haloo", otomatik terus letak kat tinge..pandai tau dak tecik nie tp bile sampei taim malas die, wat derk jer, terus campak brg tue..heppp!!



Sengeh2 nie..gg still menten 6 btg jerh..

Me luv football..hehehe naek moto pon terbalik ka..

The very2 important ttg milestone Rifqy yg ibu nak share kat sini ialah, Riff dh semakin terer berjalan yeayyyyyyy!!! Kdg2 tue sampai die sendiri xleh control, laju kemain, terkangkang2 pastu gedebushhh jatuh coz xbley brake ekekekeke xpe laling, dlm tempoh pembelajaran mmg saket sikit yer, rajin2 pektis..Tp...kalo p suping kompleks , kejap2 jer daddy kasi eksesais kaki kat situ selebehnyer perlu dukung or masuk kat stroller sbb kalu tgu dier nak jalan sampai suk pagi la ibu x dpt nak membeli sbb lambat nak tgu die berjalan n sempat lg menyinggah ntah mane2 udak Rifqy nie... :)

Kalo daddy x pegang, suke2 jer nak jalan masuk kedai org :)


Tp yg sangat sedey skg nie, air susu ibu semakin kurang , buat basah2 tekak dier jer. Xpe la sayang, janji x putus terus air susu 2 sbb anak ibu sgt bekerjasame n sentiasa nak isap walaupon ciput jer ayernyer.. Lope lak nak stori mori yg Medela Swing ibu sudah sampai, sgt hepi but kutipan masih di takuk yg sama malah semakin merundum pada bulan pose aritue..huhuuu nebermind wat investment tuk 2nd baby nnt pump 2 n ibu akan pastikan adek Rifqy nnt fully breastfeed, NO susu formula insyaallah hehehehe..ehemmm Rifqy nak adek ker???? :p

Rite now Rifqy sudah tukar susu.. Dulu pakai Snow 0-12, pastu tukar Snow 6++ yg kaler kuning tu tp 2 minggu jer minum terus tukar Enfagrow A+, 1-3 tahun , flaber Honey. Susu nie still dlm tempuh trial lg, maktok yg sajes Riff cube susu nie, ibu tgk cam ok jer, try dulu . So far, xder saket perut n yak yak pon ok.. Agak mahal la susu nie tp utk Rifqy Boy, ibu ngan daddy x kesah, janji terbaekkk wokk!!

Maen2 cak cak plak adalah kesukaan Rifqy skg nie tp Riff x pandai sebut cak lg, die sebut "tih" sambil kepala terlentok2 kiri kanan kunun2 tgh cak la tue. Dlm kete, kalu duk dpn ngan ibu mmg leteh la sape yg ader kat blakang nak lyn cak2 dier.. Sikit2 kang lentok pala "tih", so org yg duk blakang 2 x phm2 lg kene lyn dak Riff nie maen hihihihi Taim nak tido kan dier kat katil pon same, mule la die ambik bantal die yg kecik 2 letak kat muke pastu "tih".."tih"..adoyaii...nak tido nie sayang, tih lagi ker..kalu x menyaut "tih" dier tu, selagi 2 la bising molot anak bujang ibu nie.. Pantang ade pape yg buleh dier menyorokkan muke contoh blakang langsir, tepi pintu, lemari sume "Tih".. :)

Sabtu nie ade appointment ngan paed Rifqy Dr Fadzillah tuk checkup n cocok setahun + pneumococcal.. hopefully Rifqy xdemam yer sayang..

Ok2 stop sampai sini dulu mengenai perkembangan terbaru Rifqy...Ehh..tuit..tuit lg satu lope nak apdet, Rifqy sudah pandai salam org, hulur jer tgn kat dier then ckp amin, terus salam ciom tgn, bagusnyer anak ibu. Ingat yer Rifqy, org tua perlu dihormati dan disayangi selalu. Amalkan.. Tp sume2 nie perlu lagi dipolish n dipektis supaya lebeh terer lagi.


@ Pavilion

Next N3 ibu akan apdet ttg tricycle baru Rifqy..sape yg bg?? Nak tau..?? tguuuuu... heehee




0 comments:

Post a Comment